top of page
Zoeken

Fearrrrrr....

Ik hoor het ze graag zeggen : mensen die zeggen dat ze via hun denken hun angst kunnen uitschakelen. Hm, ik wil toch even zoeken naar die knop want ik denk niet dat ik die meekreeg bij mijn geboorte. Het lijkt robotachtig toch ? Alles wat je niet nodig hebt, schuif het weg, denk het weg enne... klaar is kees.

Als angst dagelijks rondom ons is, en dat je dagelijks in de buurt komt van mensen of even het nieuws bekijkt (want ja, je wil toch bijblijven zonder te overdrijven...) dan merk je gewoon dat we tegenwoordig ondergedompeld worden in een bad van angst of zelfs psychotische angst. We scheiden met z'n allen stofjes af zodat we niet meer durven te voelen, waardoor we niet meer in staat zijn om normaal te denken bij momenten.

Het enige dat in mij opkomt momenteel om ook te posten en jullie mee te geven is telkens hetzelfde of komt op hetzelfde neer : zorg ! goed ! voor ! jezelf ! Echt dat is het belangrijkste : het lijkt alsof mijn begeleiding geen andere cd oplegt in mijn hoofd. We lopen ook snel aan onszelf voorbij tegenwoordig. Angst is besmettelijk ! Misschien nog een grotere vijand dan het C-virus zelf... We vergeten snel dat we ons nog meer dan anders dienen op te laden via rust, stilte, inkeer. Alleen zo redden we het, is mijn gevoel.

Dus als je nog van die mensen tegenkomt die robotachtig beweren dat ze je van je angst kunnen afhelpen : loop er als een boog omheen. Angst is een natuurlijk reflex die we ook nodig hebben. Als een wild dier in mijn richting stormt die mij een lekker stuk vindt, dan ben ik blij dat mijn angst me oppept om weg te rennen en mij die kick bezorgt om mezelf te redden. Angst is een goede raadgever, een signaal dat iets misloopt en dat ons liefdevol vraagt om eens stil te staan bij bepaalde thema's in ons leven. Angst is een energie van jezelf dat je ook liefdevol kan meenemen op je weg. Je innerlijke kind wil getroost en gekoesterd, gerustgesteld worden. Wij kunnen via lichtwerk zelf ons innerlijke kind helen. Wil je hier meer over weten, aarzel niet om contact op te nemen. Ik weet wat het is om met angsten te dealen. Ik oefen er nog vaak in ;-)


Comments


Commenting has been turned off.
Knop
bottom of page