top of page
Zoeken

Hoe lees je je Human Design Chart ?

OK, je hebt intussen op internet gevonden waar je je Human Design Chart kan maken.

En je bent razenbenieuwd wat je over jezelf kan leren.

Maar nu begint het puzzelwerk.... Je blauwdrukkaart lezen, hoe doe je dat ?

Geen zorgen ! Hieronder vind je een eenvoudige uitleg.


Dit is een voorbeeld van een Human Design Chart. Het wordt ook bodygraph genoemd. Het is als het ware een kaart die je persoonlijke blauwdruk toont. Je unieke energetische bedrading, zeg maar.Human Design Chart
Human Design Chart of Bodygraph

Ik hoor het je al denken : al die lijnen, vormen en kleuren : wat is dat allemaal ?


Ik leg het je heel even uit.

Iedereen heeft een verschillende blauwdrukkaart.


Wat maakt de jouwe zo uniek ?

Je hebt misschien al van "chacra’s" gehoord ? Wel bij Human Design spreekt men van "centra". En Human Design werkt met 9 energiecentra. Dat zijn de hoekige vormpjes die je ziet op de afbeelding. Ze kunnen zowel gekleurd zijn als wit.


Bijvoorbeeld geeft het G-centrum (zie hieronder) je uitleg over hoe jij jezelf ziet. Voel jij je waardevol of kan jij momenten hebben waarbij je hard zoekt naar jezelf en wie je bent of soms ook twijfelt aan je waarde ?


Human Design centra
Human Design werkt met 9 energiecentra

Op je chart zal je merken : sommige energiecentra zijn ingekleurd andere zijn wit.

Wat wil dat zeggen ?

- de gekleurde centra tonen jou waar je energie consitent verloopt : waar jij op kan bouwen en vertrouwen met andere woorden. Soms hebben die centra een bepaalde kleur maar de kleur heeft geen specifieke betekenis.


Dan zijn er nog

- de witte of niet ingekleurde centra : daar kan jij beïnvloed worden door anderen : je opvoeding, je omgeving, je cultuur… en overtuigingen overnemen van anderen. Dit zijn de thema’s waar jij over komt leren hier op aarde. Bijvoorbeeld als je keelcentrum open is kom jij misschien leren hoe je op een juiste manier kan communiceren. Hoe je vorm kan geven aan je leven. Hoe je je kan uitdrukken op allerlei vlakken ook. (niet alleen via de stem).human design centra


Binnen elk energiecentrum zie je cijfers staan. Dat noemt men de poorten of in het Engels : the gates.


Bepaalde poorten zijn ingekleurd, andere dan weer niet.


Elke gekleurde of omcirkelde poort (de aanduiding hangt af van de website die je gebruikt) staat weer voor een unieke eigenschap. Als je een cirkeltje ziet rond het cijfer dan betekent dit dat de poort geactiveerd is. Dat wil zeggen dat die eigenschap bij jou hoort.human design poorten

Bijvoorbeeld zie je hier het emotionele centrum met binnenin poort 30 geactiveerd. Poort 30 staat voor passie, emoties en diepe gevoelens.

Wanneer 2 poorten verbonden zijn noemt men dat een kanaal.

de kanalen in human design

Een kanaal leert je over je groeikansen. Hier bijvoorbeeld zie je het kanaal 19-49: Het kanaal van synthese. Als je dit kanaal actief hebt in je design wijst dit op het feit dat je een heel gevoelig iemand bent en dat je in relaties ook iemand bent die diepe connecties zoekt met anderen. Je wil je op je gemak kunnen voelen in nabijheid van anderen. Je hebt de gave om je eigen noden te voelen maar ook die van de anderen en de kunst is om hier het onderscheid in te kunnen maken en balans in te vinden. Misschien herken je dit niet echt als je dit kanaal actief hebt en je dit leest, maar je design toont je dat jij in staat bent om dit evenwicht te bereiken.


Onthoud : alles wat ingekleurd is is belangrijk voor jou en maakt jou uniek


Naast je energiecentra staan er nu nog 2 kolommen aan de buitenkant :


human design reading

- rechts : een kolom in het zwart

- links : een rode kolom.

Telkens zie je gouden symbolen in staan. De symbolen die je ziet, zijn die van de planeten.

De rechter, zwarte kolom toont je de stand van de planeten op het moment van je geboorte.

= Dat is je bewuste kant. Je bewuste eigenschappen. Wie je denkt te zijn. Maar ook waar je aan kan bijschaven.

De linker, rode kolom toont je de stand van de planeten van 3 maand voor je geboorte. Bij Human Design noemt men dit het moment van je ontwerp.

= je onbewuste design/lichaam

= je specifieke eigenschappen, hier kan je niet aan sleutelenEn al deze planeten staan ook weer voor lessen die we komen leren. Bijvoorbeeld het symbooltje dat je op de 1e rij zowel links en rechts ziet is de zon. Het thema die je zon je leert is "Waar kan jij in schitteren ? Waar ben jij supergoed in ?"


Uit je geboortekaart kunnen we nog meer info halen namelijk :


- je type met je specifieke aura en de rol die je komt spelen

- je strategie : dus hoe je het het best aanpakt om beslissingen te nemen

- je autoriteit : het belangrijkste centrum in je design dat je helpt (samen met je strategie) om juiste keuzes te maken in je leven.

- je incarnatiekruis : je belangrijkste levensthema's die zich meer gaan ontvouwen als je in lijn van je design leeft. Deze thema's kunnen je meer info geven omtrent je levensdoel


enz…


Interesse gekregen in je persoonlijke blauwdrukreading ? Contacteer me met je specifieke vraagstukken dan zoom ik hier op in voorbereiding van je sessie. Ik heb nodig : je geboortedatum, geboorte-uur en geboorteplaats.

Comments


Knop
bottom of page