top of page
Zoeken

Hoeveel reiki sessies ?

Dit wordt me vaak gevraagd : Hoeveel reiki sessies heb ik nodig ?

Het exacte aantal behandelingen dat je precies nodig hebt is moeilijk vast te leggen.

Maar vaak is het zo dat 1 sessie de start is van je proces.

Waarom 1 sessie weinig is, leg ik hieronder eventjes uit.


Je eerste keer reiki voelt soms aan als een belevenis. Je keek er naar uit of je was wat zenuwachtig om naar de behandeling te komen, soms twijfelend van "Hm, is dit ècht wel een goed idee, eigenlijk ?" waardoor je mind heel erg meevolgt tijdens de sessie.

Het wil controle houden en wil aandachtig alles beleven. Dat is heel normaal. Zeker voor nieuwe ervaringen.

Elke persoon zit anders in elkaar zowel op energetisch vlak alsook op het vlak van denken. Er zijn veel factoren die meespelen in verband met hoe jij zo'n eerste reiki sessie beleeft.

Niettemin : ik doe er steeds alles aan om jij en je mind ;-) op je gemak te stellen.


Sommige mensen denken dat ze door de spanning minder van de weldaden van reiki ondervinden. Dat is niet volledig waar. Sowieso krijg je alles. Maar laat ons stellen dat je bij volgende sessies nog een level dieper kan gaan qua ontspanning omdat je je vanzelf meer openstelt.


Je zou het kunnen vergelijken met leren zwemmen. Tijdens de eerste les word jou de zwembewegingen voorgetoond en jij kan deze nadoen. Maar daarom kan je nog niet meteen zwemmen. Het vraagt tijd en oefening om de nieuwe indrukken in te prenten. En na een tijdje gaat het vanzelf en hoef je niet meer na te denken. Bij reiki is dit hetzelfde. Na een tijdje valt je denken stil en neemt de wijsheid van je lichaam over.


Ook is het van belang dat als je kiest om reiki in te zetten om aan een fysiek of emotioneel ongemak te werken, je best een aantal sessies kort na elkaar boekt.


Waarom een aantal sessies kort na elkaar ?


Je lichaam pikt de energie op bij een sessie en gebruikt het om te regenereren. Het vult zich als het ware met heilzame energie. Als je sneller bijtankt (bij wijze van spreken) blijft de energiefrequentie hoog waardoor het na een tijde die energiefrequentie kan aanhouden.

Het is bewezen dat de effecten van reiki beter voelbaar zijn.Comments


Knop
bottom of page